Még egy kis konduktív nevelés

 2012.10.25. 23:22

A Konduktív Nevelés egyik legfőbb célja az egészséges életmód kialakítása és fejlesztése. A konduktív napirendben normál napi tevékenységek szerepelnek, mint például fogmosás, reggeli, kézmosás... A normál alatt azt értem, hogy nincsen különbség egy egészséges illetve egy diszfunkciós gyermek napi tevékenységei között, csak az utóbbiban a speciális feladatokat a konduktorok beleépítik a programba.

551684_234761216622695_233841560047994_415880_2102323472_n.jpg

A következő nagyon fontos dolog a személyiség fejlesztése. Ennek fontossága abban rejlik, hogy egy passzív személyt aktívvá változtassunk. Ez akkor a legfontosabb, amikor balesetet szenvedett emberekkel foglalkozunk. Nekik segítséget kell nyújtanunk abban, hogy megtalálják a visszautat a régi életritmusukhoz; vissza kell őket integrálni a társadalomba, családba, munkahelyre, hogy ezeknek a közösségeknek újra aktív tagjai lehessenek. 

Végül, de nem utolsó sorban különösen fontos a funkciók javítása, amely egy különleges program felépítését igényli. Ez lesz a módszer, amelyet a konduktor átad, a kezelt pedig megtanul és gyakorlással elsajátít. A módszer elsajátításának egyik leghatásosabb módja az egyéni tapasztalás, ami személyes, érzelmi, funkcionális és sikerhez vezet.

A módszer tehát egy személyre szabott stratégia, melyet a felfedezés tanulási folyamatán keresztül feljesztettek ki és a megfelelően motiváló környezeten alapszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://angyalokkaljatszom.blog.hu/api/trackback/id/tr574870489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása